В  журналистът Борзу Дарагахи обръща внимание на антиправителствените протести в България,

...
В  журналистът Борзу Дарагахи обръща внимание на антиправителствените протести в България,
Коментари Харесай

Independent: България протестира 70 дни, а светът вижда само Беларус

В  журналистът Борзу Дарагахи обръща внимание на антиправителствените митинги в България, като дори осъжда това, че цялото медийно внимание е приковано към Беларус, до момента в който у нас всичко ври и кипи. Според него няма по какъв начин да се подмине фактът, че " близо 70 дни улиците на българските градове са цялостни с протестиращи, които се опълчват на бруталността на силите за сигурност, корупцията на олигарсите и антидемократичните дейности на водача на тази източноевропейска страна ".

За създателя е неоспорим факт, че Бойко Борисов е популист, който покорно " извършва всички инструкции на госпожа Меркел ". А непрекъснатите подмятания на премиера, заседнал в поредност от корупционни кавги, че би подал оставка, са негов тактически ход да успокои протестиращите. Но Дарагахи излага и тезата на български колега публицист, според която министър председателят е в действителност изтощен и би си тръгнал, в случай че можеше: " Но той даде обещания. Говорим за допустимо създаване на газопровод и приемане на средства от Европейски Съюз. Той не може да си тръгне, до момента в който не дойдат парите, които би трябвало да бъдат разпределени сред верните хора ".

Дарагахи цитира българския академик Яна Цонева, която синтезира гнева на протестиращите и машинациите на елита, довели до дълготрайните митинги: " Наблюдава се надълбоко разделяне в редиците на българския хайлайф и воюващите фракции размахват административния си запас като сопа, употребявайки го против съперници ", написа тя.

Авторът прецизира, че с изключение на оставката на държавното управление, се желае и тази на основния прокурор Гешев, който е и протеже на Борисов. Той цитира и нашата журналистка Светла Петрова, която приказва на площада: " Борисов в никакъв случай няма да обърне внимание на големите опустошения и ужасни морални руини, които ГЕРБ ще остави в България. Истинското завещание на партия ГЕРБ е следното: България е извадена от равновесие и объркана страна; българите са объркани; икономическите мигранти бягат от страната си; големите обществени разлики убиват всички полезности и надежди; природата се залива с бетон и се покрива с отпадък ". 

Както в Беларус, написа журналистът на Independent, жените в България са на предните редици на митингите, като ги водят и работят като " гласа на хората "  за пресата. Като прибавя, че България не е единствената страна, " опустошена " от популистки режими. В този лист са и Съединени американски щати, и Англия. 

 
Хейтминутка: И още веднъж майките от " Системата ни убива " ни пречат!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР